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EVOLUTION QUANTITATIVE COMPAREE DE LA MICROFLORE INTERNE DES FROMAGES LAITIERS ET FERMIERS DE SAINT-NECTAIREVIDAL J.1975; REV. LAIT. FR.; FR.; DA. 1975; NO 335; PP. 643-647; ABS. ANGL.; BIBL. 4REF.Article

ETUDE DE LA FLORE DE LEVURE DU SAINT-NECTAIRE.VERGEADE J; GUIRAUD J; LARPENT JP et al.1976; LAIT; FR.; DA. 1976; VOL. 61; NO 555-556; PP. 275-285; ABS. ANGL.; BIBL. 1 P.Article

AOP D'AUVERGNE: Le saint-nectaire part en campagneDISCHAMP, Jean-Luc; LEMOINE, Rita.Revue laitière française. 2010, Vol 707, pp 40-41, issn 0035-3590, 2 p.Article

LA FLORE FONGIQUE SUPERFICIELLE DES FROMAGES DE ST-NECTAIRE ET DE TOMME DE SAVOIE. II. SES CONDITIONS DE DEVELOPPEMENTGUEGUEN M; DELESPAUL G; LENOIR J et al.1974; REV. LAIT. FR.; FR.; DA. 1974; NO 325; PP. 795-816 (11 P.); BIBL. 19 REF.Article

FROMAGE AOC SAINT-NECTAIRE : SA Dischamp au premier rang de l'appellationGRIFFOUL, Bernard.Revue laitière française. 2008, Vol 682, pp 44-45, issn 0035-3590, 2 p.Article

Impact of packaging on the quality of Saint-Nectaire cheesePICQUE, Daniel; LECLERCQ-PERLAT, Marie-Noëlle; GUILLEMIN, Herve et al.International dairy journal. 2011, Vol 21, Num 12, pp 987-993, issn 0958-6946, 7 p.Article

Development of a portable spectrofluorometer for measuring the quality of cheeseKAROUI, Romdhane; DUFOUR, Eric.Dairy science & technology. 2008, Vol 88, Num 4-5, pp 477-494, issn 1958-5586, 18 p.Conference Paper

Utilisation of attenuated total reflectance MIR and front-face fluorescence spectroscopies for the identification of Saint-Nectaire cheeses varying by manufacturing conditionsBOUBELLOUTA, Tahar; KAROUI, Romdhane; LEBECQUE, Annick et al.European food research & technology (Print). 2010, Vol 231, Num 6, pp 873-882, issn 1438-2377, 10 p.Article

Scanning electron and light microscopic study of microbial succession on Bethlehem St. Nectaire cheeseMARCELLINO, S. R. N; BENSON, D. R.Applied and environmental microbiology (Print). 1992, Vol 58, Num 11, pp 3448-3454, issn 0099-2240Article

Terpene profiles in Cantal and Saint-Nectaire-type cheese made from raw or pasteurised milkCORNU, Agnès; KONDJOYAN, Nathalie; MARTIN, Bruno et al.Journal of the science of food and agriculture. 2005, Vol 85, Num 12, pp 2040-2046, issn 0022-5142, 7 p.Article

Study of growth parameters of Cylindrocarpon sp., a mould isolated from Saint-Nectaire cheeseRATOMAHENINA, R; VAN DEN BOOM, S; GALZY, P et al.Chemie, Mikrobiologie, Technologie der Lebensmittel. 1995, Vol 17, Num 5-6, pp 169-171, issn 0366-7154Article

Effet de l'alimentation et de la race des vaches sur la fabrication de fromage d'Auvergne de Saint-Nectaire = Effects of race and feeding of dairy cows on cheese manufacture from Auvergne French countryGAREL, J. P; COULON, J. B.Productions animales. 1990, Vol 3, Num 2, pp 127-136Article

ACTION DES LEVURES SUR LA CROISSANCE DU GEOTRICHUM CANDIDUMDALE G.1972; REV. MYCOL.; FR.; DA. 1972; VOL. 37; NO 4; PP. 207-213; BIBL. 10REF.Article

Effet du mode de présentation du même fourrage (foin ou herbe pâturée) sur les caractéristiques de fromages de Saint-Nectaire affinés = Effect of forage type (hay or grazing) on milk cheesemaking abilityCOULON, J. B; VERDIER, I; PRADEL, P et al.Le Lait (Print). 1996, Vol 76, Num 5, pp 479-486, issn 0023-7302Article

Effect of lactation stage on the cheesemaking properties of milk and the quality of Saint-Nectaire-type cheeseCOULON, J.-B; VERDIER, I; PRADEL, P et al.Journal of dairy research. 1998, Vol 65, Num 2, pp 295-305, issn 0022-0299Article

LE BASSIN HYDROMINERAL ET THERMAL DE SAINT-NECTAIRE (PUY-DE-DOME).GLANGEAUD P.1924; ANN. INST. HYDROL. CLIMATOL.- FR; FRA; 1924, NUM. 0002, P. 93 A 125Miscellaneous

CARACTERISATION DES GONFLEMENTS TARDIFS DANS LES FROMAGES DE ST-NECTAIRE ET CERTAINES PATES PRESSEES.MAYENOBE D; DIDIENNE R; PRADEL G et al.1983; LAIT.; ISSN 0023-7302; FRA; DA. 1983; VOL. 63; NO 623-624; PP. 15-24; ABS. ENG; BIBL. 9 REF.; 1FIG./2 TABL.Article

NOTE SUR LES DEPOTS DE QUARTZ RESINITE DANS LA VALLEE DE SAINT-NECTAIRE.DES CLOIZEAUX.1878; ASSOC. FR. AV. SCI; FRA; 1878, P. 552 A 557Miscellaneous

ESSAI SUR LA FAUNE DES EAUX MINERALES ET DES TERRAINS ARROSES PAR LES EAUX MINERALES DU DEPARTEMENT DU PUY-DE-DOME.EUSEBIO.1908; BULL. HIST. SCI., AUVERGNE, CLERMONT-FERRAND; FRA; 1908, P. 401 A 405Miscellaneous

ANALYSE DE L'EAU DE SAINT-NECTAIRE.BOULLAY; HENRY.1828; ACTES. ACAD. ROYALE, SCI. ARTS, LETTRES, BORDEAUX; FRA; 1828, VOL. 1, P. 232 A 237Miscellaneous

ETUDE SUR LES EAUX DE SAINT-NECTAIRE.BASSET PL.1798; IMP.REMQUET,PARIS.; 1798, P. 1 A 102Book

Effet de la race (Holstein/Montbéliarde) sur les caractéristiques chimiques et sensorielles des fromages = Influence of breed (Holstein/Montbéliarde) on the chemical and sensory characteristics of cheesesMARTIN, B; PRADEL, P; VERDIER-METZ, I et al.Rencontres autour des recherches sur les ruminants. 2000, issn 1279-6530, isbn 2-84148-041-0, 2Vol, p. 317Conference Paper

Variabilité des caractéristiques des fromages saint-nectaire fermiers : relations avec la composition du lait et les conditions de production = Effect of milk composition and herd management conditions on the characteristics of farmhouse saint-nectaire cheeseAGABRIEL, C; COULON, J.-B; JOURNAL, C et al.Le Lait (Print). 1999, Vol 79, Num 3, pp 291-302, issn 0023-7302Article

Effect of forage type and cow breed on the characteristics of matured Saint-Nectaire cheesesVERDIER, I; COULON, J. B; PRADEL, P et al.Le Lait (Print). 1995, Vol 75, Num 6, pp 523-533, issn 0023-7302Article

SUR LA PRESENCE DU MERCURE DANS LES EAUX MINERALES DE SAINT-NECTAIRE.WILLM E.1879; C.R. ACAD. SCI.-FR.SER.D; FRA; 1879, VOL. 88, P. 1032 A 1033Miscellaneous

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